Print  

AARHUS TECH disker op med 15.000 måltider på årets Food Festival

200 elever fra Center for mad og gastronomi, AARHUS TECH, er en vigtig del af årets Food Festival.

Fra torsdag den 4. september til mandag den 8. september bespiser eleverne de frivillige hjælpere og aktørerne i VIP-restauranten både til morgenmad, frokost og aften - samt en kop kaffe ind imellem, hvis der er behov for det.

6a

Elever fra Center for mad og gastronomi til Food Festival (arkivfoto)

- Vores erfaringer er, at det er en fantastisk oplevelse for eleverne at være med i så stor en event som Food Festival. De lærer utroligt meget rent håndværksmæssigt, ligesom de lærer meget af at servicere gæsterne. Generelt oplever de, at der både nu og i fremtiden stilles store krav til dem om at levere et flot produkt til tiden, siger projektleder Annette Thejsen fra Center for mad og gastronomi.

Udover VIP-restauranten afholder Center for mad og gastronomi i år to elevkonkurrencer på festivalpladsen, ligesom centret også har et mobilt cykelkøkken på pladsen.

Konkurrencer for kokkeelever:

"Grisetæer som hovedret" - fredag den 5. september kl. 16 - 19 i Madværkstedet.

Her konkurrerer 12 kokkeelever på grundforløbet. Under temaet Madspil og råvareudnyttelse skal de kreere en hovedret med udgangspunkt i grisetæer og kartofler.

Peter Mygind er konferencier, og tre kendte kokke - Jeppe Foldager, Christoffer Brink og Anne Hjernøe - er dommere og skal bedømme retterne på smag, udseende, kreativitet og råvareudnyttelse.

"Østersåbning" - lørdag den 6. september kl. 14.30 - 15.15 på Gastroscenen.

Kokkeelever på hovedforløbet dyster på tid. Her åbnes masser af østers, og en Aarhusmester skal kåres. Der er samtidig mulighed for at lære alt om østers og østersåbning.

Det mobile cykelkøkken

Center for mad og gastronomi har desuden udvidet deres serveringsområde med et mobilt cykelkøkken, bestående af to Christianiacykler med boks og to budcykler. Cyklerne bliver bemandet af elever og kokkefaglærere, og de vil bevæge sig rundt på pladsen og slå lejr, hvor festivalgæsterne er.

Eleverne har i forvejen tilberedt forskellige retter under temaet madspild og råvareudnyttelse, og gæsterne kan købe smagsprøver af disse retter, ligesom gæsterne får mulighed for at få en snak med lærere og elever om madspild, råvareudnyttelse m.m.

 

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok