Mad about food

Dollerupvej 4, Aarhus C

Velkommen til AARHUS TECH!

Glæd dig til nogle spændende dage, hvor du arbejder med bearbejdning, tilberedning og servering af fødevarer! 

Der er mange måder, man kan arbejde med fødevarer på. Fx:

  • hvordan bruges og tilberedes råvarerne?
  • hvordan ser din mad mest indbydende ud, når den skal serveres eller sælges til kunden?

På brobygning på Mad about food møder du opgaver fra en verden, hvor kunden altid er i centrum og faglig dygtighed og flair for mad og gastronomi kan være med til at åbne døre - også internationalt.

Du kommer til at arbejde med mindre projekter, hvor indholdet bestemmes af, hvor mange dage, du skal være på "Mad about food". Herunder et eksempel på opbygning af dagene:


Brobygning 2 dage

Når du vælger at komme på brogbygning i to dage på Mad about food, vil du blandt andet blive præsenteret for følgende:

Dag 1

Vi går en tur og ser skolen. Vi ser, hvordan verden ser ud på gastronomi. Når vi er tilbage i køkkenet laver helt almindelig hverdagsmad med mesterlig stil på. Vi koger en tomatbase og laver en ragû bolognese som vi til sidst spiser sammen med vores egen spaghetti, og når vi nu er i gang, kan vi ligeså godt lave en sauce bechamel og samle en lasagne.

Dag 2

Vi bager ladyfingers og gratinerer vores lasagne, som nu har trukket natten over og er blevet superlækker. Så laver vi en ostecreme af marscapone, som vi samler med ladyfingers i en klassisk tiramisu. Sammen finder vi ud af,  hvordan man laver en lækker salat og dressing med de ting, der lige er.

 

Brobygning 5 dage

Når du vælger at komme på brobygning i fem dage på Mad about food, vil du blandt andet blive præsenteret for følgende:

Dag 1

Vi går en tur og ser skolen. Vi ser, hvordan verden ser ud på gastronomi. Når vi er tilbage i køkkenet laver helt almindelig hverdagsmad med mesterlig stil på. Vi koger en ragû bolognese, som vi kan bruge på en pizza, vi bager. Vi bager også ladyfingers, som er nogle kiks, vi skal bruge senere.

Dag 2

Vi laver hjemmelavet pasta, som vi laver til plader til lasagne og til ravioli, så laver vi bechamelsauce og kiksekage, og til vores raviolier laver vi tomatsauce med champignon. Til vores kiksekage laver vi te af de urter, vi kan finde på råvarevognen, og så laver vi lige en parfait is, som kan hygge sig i fryseren til senere.

Dag 3

Vi laver mascaponecreme og karamelsauce, vi samler en lasagne og laver saft og kompot af bær. Vi bager pandekager og spiser dem med den is, vi lavede i går og vores bærkompot og måske en frisklavet the af de urter og krydderier, vi lige har.

Dag 4

Vi bager brød og samler en lækker salat. Vi bager vores lasagne som har trukket siden i går og vi klargør vores tiramisu. Saften, vi lavede i går, smager vi til, og så laver vi en festmiddag med lasagne og tiramisu. Til sidst laver vi en tærtedej, som pakkes godt ind og hviler til i morgen.

Dag 5

Vi taler om smag, og vi samler hver især en dressing efter de smage, som vi bedst kan lide, og som vi mener passer bedst til den salat, vi laver. Så finder vi fyld og bager bager vores tærte, som vi spiser, imens vi snakker om ugen, der er gået.

NB! Vi udbyder ikke ernæringsassistent som EUX-introduktionskursus, hvorfor vi anbefaler at vælge Mad about food.
  

Elev på en erhvervsskole

Du snuser til en fagretning på AARHUS TECH, og du får en fornemmelse af, hvad det vil sige at gå på en erhvervsskole. Du får mulighed for at stille spørgsmål, og du får information om uddannelsernes opbygning og dine muligheder for at videreuddanne dig.

Påklædning

Praktisk tøj, der må blive snavset og sko med gummisåler.

Kantine

I kantinen kan du betale med enten Mobile Pay, SWIPP eller kreditkort. I automater kan du kun bruge kreditkort.

Sygdom eller andet fravær

Kontakt: Sidsel Plovmand Kerstens
spk@aarhustech.dk, M 6198 7392

 

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok