• Varighed 3 år - 4 år og 6 mdr. (inkl. grundforløb 1 og 2)
  • Praktik Muligt i både ind- og udland
Bager og konditor

På bager- og konditoruddannelsen lærer du både at fremstille brød til morgenbordet og kager til festlige stunder, og du lærer at tiltrække kunderne med produkter lavet helt fra bunden.

På uddannelsen arbejder du med fagets gamle håndværkstraditioner og moderne metoder, og du opnår grundlæggende viden om bagning og fremstilling af kager og desserter. Derudover lærer du også om beregning af indkøb og salg. 

I løbet af uddannelsen kommer du igennem både skoleforløb og praktikophold, der giver dig den bedste viden og erfaring inden for faget. På skolen lærer du eksempelvis at kvalitetsvurdere råvare og produkter samt at planlægge produktionen på arbejdspladsen. Praktikken giver dig "dej under neglene", og du får indsigt i kundevejledning, salg og service

På bager- og konditoruddannelsen kan du vælge at specialisere dig som enten bager eller konditor.

Med uddannelsen får du mulighed for at arbejde på brød- og kagefabrikker eller i bagerier/bagerafdelinger eller konditorier. Du kan også starte din egen virksomhed.

 

OBS!   STARTER TIL AUGUST 2017

*) BUTTER DEJ   
Butterdej er en simpel dej uden gær, der udelukkende hæver ved hjælp af fordampning i lagene og som typist har mange lag.

 

STUDIEFORLØB

  • Uddannelsen starter med et grundforløb. Afhængig af om du kommer direkte fra 9./10. klasse eller har afsluttet for mere end et år siden, skal du starte på grundforløb 1 eller 2. Se  adgangskrav.

    Grundforløb 1 - fagretning
    - For dig der kommer direkte fra 9./10. klasse
    Fagretningen forløber det første halve år (20 uger) og tager udgangspunkt i det interesse-univers, du har valgt. Først derefter vælger du dig ind på en uddannelse. Bager og konditorhører under fagretningen Mad about food

    Grundforløb 2 - uddannelsen
    - For dig der har afsluttet 9./10. klasse for mere end et år siden
    Du kan begynde med grundforløbet, eller du kan begynde i praktik, hvis du har en praktikaftale med en arbejdsgiver. Uddannelsens længde er den samme, uanset om du starter på den ene eller anden måde.

    Grundforløb 2 varer 20 uger.

    Er du over 25 år, er der tre uddannelseveje, du kan gå for at komme i gang med din erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

    Uddannelsesoversigt
    Bager og konditor oversigt

  • For at komme videre efter grundforløb 2 til hovedforløbet skal du have gennemført og bestået følgende:

    Grundfag
    - Naturfag E 

    Uddannelsesspecifikke fag og Grundforløbsprøven
    I de uddannelsesspecifikke fag får du grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer inden for bager og konditor, og undervisningen afsluttes med en grundforløbsprøve, som er praktisk og teoretisk. 

    Certifikater
    - Almen fødevarehygiejne 

     


  • Når du har afsluttet dit grundforløb på AARHUS TECH, kan du gå videre til uddannelsens hovedforløb. AARHUS TECH udbyder ikke hovedforløbet, men du kan blandt andet fortsætte på hovedforløbet på andre erhvervsskoler. Se mere på  ug.dk

  • Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. Du kan fx benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men som regel er den allerbedste måde at få en praktikplads på at gå ud og besøge den virksomhed, som du gerne vil i praktik hos.

    Har du en praktikplads under grundforløbet, får du løn allerede her. Hvor meget du får i løn, er afhængigt af, hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdet. Er du i skolepraktik, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

     

  • Uddannelsen har følgende trin og specialer: Trinnet bagværker og de to specialer Bager og konditor.

    Bagværker - trin 1 (3 år)

    Bager trin 1 og 2 (4 og 6 mdr.)

    Konditor trin 1 og 2 (4 år og 6 mdr.)

    Se mere på ug.dk

     

  • Jobbet

    Da en bager ofte begynder sit arbejde om natten, skal du være indstillet på at skulle møde meget tidligt på jobbet.

    Alle uddannelserne kan føre både til håndværksproduktion og industriel produktion. Vi kender bageren, der går inde i bageriet bag butikslokalet. Men mange bagere og konditorer arbejder på de store brød- og kagefabrikker.

    En hel del inden for området vælger at starte selvstændig virksomhed.

    Videreuddannelse

    Når du har afsluttet din erhvervsuddannelse som bager eller konditor har du adgang til erhvervsakademiuddannelser.

    Læs mere om uddannelserne på ug.dk 

     

     

Grundforløb

Uddannelsen starter med et grundforløb. Afhængig af om du kommer direkte fra 9./10. klasse eller har afsluttet for mere end et år siden, skal du starte på grundforløb 1 eller 2. Se  adgangskrav.

Grundforløb 1 - fagretning
- For dig der kommer direkte fra 9./10. klasse
Fagretningen forløber det første halve år (20 uger) og tager udgangspunkt i det interesse-univers, du har valgt. Først derefter vælger du dig ind på en uddannelse. Bager og konditorhører under fagretningen Mad about food

Grundforløb 2 - uddannelsen
- For dig der har afsluttet 9./10. klasse for mere end et år siden
Du kan begynde med grundforløbet, eller du kan begynde i praktik, hvis du har en praktikaftale med en arbejdsgiver. Uddannelsens længde er den samme, uanset om du starter på den ene eller anden måde.

Grundforløb 2 varer 20 uger.

Er du over 25 år, er der tre uddannelseveje, du kan gå for at komme i gang med din erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

Uddannelsesoversigt
Bager og konditor oversigt



Overgangskrav til hovedforløb

For at komme videre efter grundforløb 2 til hovedforløbet skal du have gennemført og bestået følgende:

Grundfag
- Naturfag E 

Uddannelsesspecifikke fag og Grundforløbsprøven
I de uddannelsesspecifikke fag får du grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer inden for bager og konditor, og undervisningen afsluttes med en grundforløbsprøve, som er praktisk og teoretisk. 

Certifikater
- Almen fødevarehygiejne 

 




Hovedforløb

Når du har afsluttet dit grundforløb på AARHUS TECH, kan du gå videre til uddannelsens hovedforløb. AARHUS TECH udbyder ikke hovedforløbet, men du kan blandt andet fortsætte på hovedforløbet på andre erhvervsskoler. Se mere på  ug.dk



Praktik

Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. Du kan fx benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men som regel er den allerbedste måde at få en praktikplads på at gå ud og besøge den virksomhed, som du gerne vil i praktik hos.

Har du en praktikplads under grundforløbet, får du løn allerede her. Hvor meget du får i løn, er afhængigt af, hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdet. Er du i skolepraktik, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

 



Specialer

Uddannelsen har følgende trin og specialer: Trinnet bagværker og de to specialer Bager og konditor.

Bagværker - trin 1 (3 år)

Bager trin 1 og 2 (4 og 6 mdr.)

Konditor trin 1 og 2 (4 år og 6 mdr.)

Se mere på ug.dk

 



Fremtidsmuligheder

Jobbet

Da en bager ofte begynder sit arbejde om natten, skal du være indstillet på at skulle møde meget tidligt på jobbet.

Alle uddannelserne kan føre både til håndværksproduktion og industriel produktion. Vi kender bageren, der går inde i bageriet bag butikslokalet. Men mange bagere og konditorer arbejder på de store brød- og kagefabrikker.

En hel del inden for området vælger at starte selvstændig virksomhed.

Videreuddannelse

Når du har afsluttet din erhvervsuddannelse som bager eller konditor har du adgang til erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere om uddannelserne på ug.dk 

 

 



Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok