Print  

KURSER

Kursusguide

Gastronomi uden fødevareallergi
For mere information kontakt
Fag til kurset:

Gastronomi uden fødevareallergi

Skolefagkode: 48138
Varighed: 2,0 dage

Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der er beskæftiget med madfremstilling i restaurationskøkkener, caféer, kantiner og lignende.

Formål:
Deltageren vil få viden om, hvilke fødevarer, der oftest giver allergiske reaktioner - hvordan man kan erstatte disse ingredienser med andre fødevarer, så retten stadig er gastronomisk indbydende og velsmagende. Deltageren vil kunne informere gæster om de allergener, der er i retterne på menuen, og kunne opfylde loven om mærkning af fødevarer.

Indhold:
Deltageren kan ved menuplanlægning og udvikling af retter tage hensyn til de fødevarer, der oftest forårsager allergiske reaktioner. Deltageren kan ved tilberedning erstatte de allergifremkaldende fødevarer, så retterne stadig er gastronomisk indbydende og velsmagende. Deltageren kan udarbejde liste over anvendte ingredienser i de enkelte retter til både gæster og egenkontrol. Deltageren kan informere gæsten om de allergener, der indgår i retterne på menuen, efter gældende lovgivning om mærkning af fødevarer samt vejlede gæsten i relation til fødevareallergi. Deltageren kender symptomerne på allergisk reaktion og kan handle hensigtsmæssigt i disse situationer.

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok