Print  

Hans blev Kokkenes Kokketalent

Af: Niels Rysz
Publiceret d. 04.09.2019 / Erhvervsuddannelser

Det blev århusianske Hans Kjellsson, der løb med titlen som Kokkenes Kokketalent, da årets titel blev uddelt i Bella Center torsdag den 29. september.

Hans Kjellsson er kokkelærling ved AARHUS TECH og står i lære på Restaurant Hærværk på Frederiks Allé.

Han imponerede juryen med en menu bestående af bl.a. fyldte kalvehaler med turnerede grøntsager, og så skulle de fire finalister også producere en hemmelig ret, som de først fik nys om en uge for selve konkurrencedagen.

Hans KjelssonFoto: Andreas Raun.

At Hans blev dagens mand i skysovs begrundede juryen bl.a. med, at Hans tog en stor chance med desserten, som var meget vellykket.

-Jeg valgte at lave en soufflé, hvilket viser rigtigt meget håndværk, hvis den er lavet ordentligt. Det kunne dommerne godt lide. De fortalte, at den smagte fantastisk, og at de to retter, jeg lavede til konkurrencen, sagtens kunne komme på deres menukort, fortæller Hans Kjellsson.

Stolt familie

Og det har vakt opsigt i omgangskredsen, at han nu er kåret til Kokkenes Kokketalent 2019.

- Jeg har fået mange lykønskninger, og familien er utroligt stolte. Jeg har selvfølgelig brugt en masse tid og en masse planlægning og fået hjælp af kolleger, venner og kæresten. Restaurant Hærværk har også været en kæmpe hjælp. Det er en læreplads, der opfordrer til konkurrencer, så man kan teste sig selv af, opbygge et netværk og stå på egne ben.

Når Hans Kjellsson er udlært i maj 2020, vil han tage et år til Japan. De første seks måneder vil han rejse rundt i landet og opleve kulturen – også den gastronomiske. Og så vil han arbejde seks måneder på en restaurant derovre.

Træning med landsholdet

Sejren forleden betyder, at han får endnu flere handlemuligheder i fremtiden.

- Det åbner mange døre. Få timer efter sejren fik jeg en invitation til at være med til nogle træninger med kokkelandsholdet. Prisen er et slags stempel. En bekræftelse på, at det giver mening, at jeg har valgt at blive kok. Og så selvfølgelig: At dommerne, som er nogle af de største kokke i Danmark, kunne lide min mad, er jo alt for fedt!

Fakta

  • Hovedpræmien er en tredages klassisk gastronomisk dannelsesrejse for to. Turen går til Paris og inkluderer to overnatninger samt måltider på klassiske brasserier og restauranter, herunder middag på en restaurant med tre Michelinstjerner.
  • Juryen til Kokkenes Kokketalent bestod af flere erfarne og kendte kokke samt den fremtrædende gastronomiredaktør fra Børsen, Ole Troelsø.
  • Kokkenes Kokketalent arrangeres af bl.a. Danish Crown og Arla, og for at deltage i talentkonkurrencen skal man være kokkeelev.

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok