Mad about food

HOVEDOMRÅDE: Fødevarer, jordbrug og oplevelser
FAGRETNING: Mad about food
UDDANNELSER: Gastronom - kok, gastronom - smørrebrød og catering, ernæringsassistent, tjener, gourmetslagter, bager og konditor, EUX gastronom, EUX ernæringsassistent og EUX bager og konditor.

Mad about food_grafik

Mad about Food er for dig, der er "vild med mad"! På de fleste uddannelser har du mulighed for at vælge EUX, hvor du kombinerer din praktiske uddannelse med en studentereksamen - på den måde kan du blive håndværker og student på samme tid.

Du får et indblik i de mange forskellige måder, du kan arbejde med mad på. Måske vil du gerne lave gourmetmad på en restaurant, måske mad i en kantine eller i et institutionskøkken - eller måske vil du gerne udskære kødet, der skal bruges til forskellige madretter eller til at lave forskellige delikatesser.

Kunden eller gæsten skal føle sig godt tilpas, og du lærer, hvordan du kan være med til, at det lykkes. Service er et nøgleord i forbindelse med mad, hvad enten der er tale om kunder i en butik eller kantine, gæster i en restaurant eller måske ældre eller syge på institution eller sygehus.

Ved at tage eleverne med ud til virksomhederne bag de gode råvarer, giver AARHUS TECH eleverne indsigt i, hvordan restaurations branchen fungerer i praksis. Vi ser frem til næste besøg af unge mennesker som vil være med til at præge fremtidens smagsoplevelser. | De bedste hilsner fra MokkaHouse.dk 

Du får en anderledes skoledag

• Meget af tiden arbejder vi på tværs af teorifag og praktiske fag.
• Undervisningen er tonet efter din fagretning i temaer og projekter.
• Der, hvor det giver mening, arbejder fagene sammen.
• Vi sætter fokus på din trivsel, så motion og bevægelse er en integreret del af din skoledag.

Du lærer, hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig på en arbejdsplads.

I fagretningen Mad about food lærer du også om forskellige råvarer, der bruges i madproduktionen. Du kommer til at arbejde med, hvor og hvordan råvarer bruges og, hvordan de tilberedes.
Du lærer også om, hvordan du får din mad til at se mest indbydende ud, når den skal serveres og/eller sælges til gæsten eller kunden.

Mad, salg og service er tæt forbundet, og du kommer til at arbejde med alle tre områder. Du får mulighed for valgfag. Hvis du vælger EUX, skal du have fag på gymnasieniveau.

Sådan arbejder vi:

I en stor del af undervisningen kommer du til at arbejde tværfagligt og praktisk i forskellige værksteder - fx køkken, restaurant, slagter-skærestuen.

Samarbejde er et must, når man arbejder med madproduktion, så du vil komme til at arbejde meget sammen med dine klassekammerater. Du møder opgaver, som bliver løst af gastronomer, detailslagtere, ernæringsassistenter og tjenere.

Arbejdstøj til praktiklokalerne:

Når du skal arbejde i praktiklokalerne, skal du af hygiejniske grunde bære branchens arbejdstøj. For sikkerhedens skyld skal du bruge sikkerhedsfodtøj med bagkap og skridsikre såler. Tøjet og fodtøjet skal i hverdagen være rene og kan derfor ikke bruges til andre formål. Du skal bruge tøjet allerede fra første skoledag.

Aftale med LAUGES Erhvervsmagasin

Skolen har indgået en aftale med LAUGES Erhvervsmagasin, hvor du kan købe arbejdstøj og træsko til fordelagtige priser. De har altid tøj på lager, så du behøver ikke at bestille det i forvejen.

HUSK AT MEDBRINGE INDKALDELSESBREV ELLER DENNE OVERSIGT, SÅ DU KAN FÅ DEN AFTALTE RABAT.

Lauges Erhvervsbeklædning, Banegårdspladsen 18, Aarhus C
Jane Jensen, tlf. 8612 9496

Åbningstid: mandag til fredag 9.30 - 17.30, lørdag 9.30 - 13.30

Du skal medbringe denne oversigt: 

Kokkebukser Herre Kr. 329,00
Kokkebukser Dame Kr. 369,00
Kokkejakke incl. Knapper Hvid Kr. 309,00
Kokkejakke incl. Knapper Sort Kr. 329,00
Kokkejakke incl. Knapper Grå Kr. 399,00
Forstykke Kr. 99,00
Forklæde Kr. 139,00
Køkkensko Kr. 619,00
Træsko m/kappe Kr. 499,00 

Alle priser er inkl. moms og der gives 10% rabat   

 

Glæd dig til spændende projekter!

Der er større og mindre projekter. Temaet for et projekt kan fx være Mig og min mad, Naturen som spisekammer, Madoplevelser.

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok