Vild med mad

Mad og gastronomi

Mad about food_grafik
UDDANNELSER 

EUD bager og konditor
EUD ernæringsassistent
EUD gastronom - kok
EUD gastronom - smørrebrød/catering
EUD gourmetslagter
EUD tjener.

EUX bager og konditor
EUX ernæringsassistent
EUX gastronom - kok
EUX gastronom - smørrebrød/catering
EUX tjener.                                              

Fagretninger Aarhus Tech uddannelsesvalg

Denne fagretning giver dig et indblik i de mange forskellige måder, du kan arbejde med fødevarer på. Måske vil du gerne lave gourmetmad på en restaurant, måske mad i en kantine eller i et institutionskøkken – måske vil du gerne lære at udskære kødet, der skal bruges til forskellige madretter eller til at lave forskellige delikatesser.

Drømmer du om, at lave et godt brød, flotte kager eller lækre desserter? Eller er det dig der sørger for, at kunden eller gæsten føler sig godt tilpas.

Service er et nøgleord i forbindelse med mad, hvad enten der er tale om kunder i en butik eller kantine, gæster i en restaurant eller måske ældre eller syge på institution eller sygehus.

Du får en anderledes skoledag

  • De teoretiske fag vil ofte være et integreret element af den praktiske undervisning
  • Undervisningen er tonet efter fagretning i temaer og projekter
  • Det meste af undervisningen vil være projektorienteret med  inddragelse af flere forskellige erhvervsfag.
  • Vi sætter fokus på din trivsel, så motion og bevægelse er en integreret del af din skoledag

Du vil også få indsigt i hvad der forventes af dig på en arbejdsplads.

 O0c9230 

På fagretningen Vild med mad lærer du om forskellige råvarer, der bruges i madproduktion. Du kommer til at arbejde med, hvor og hvordan råvarer bruges og, hvordan de tilberedes. Du lærer, hvordan du får din mad til at se  indbydende ud, når den skal serveres og/eller sælges til gæsten eller kunden.

Mad, salg og service er tæt forbundet, og du kommer til at arbejde med alle tre områder.

Du får mulighed for valgfag.

Hvis du vælger EUX, skal du have fag på gymnasieniveau.

Sådan arbejder vi:

I en stor del af undervisningen kommer du til at arbejde tværfagligt og praktisk i forskellige værksteder - fx køkken, restaurant, slagter-skærestuen.

Arbejdstøj til praktiklokalerne:

Når du skal arbejde i praktiklokalerne, skal du af hygiejniske grunde bære branchens arbejdstøj. For sikkerhedens skyld skal du bruge sikkerhedsfodtøj med bagkap og skridsikre såler. Tøjet og fodtøjet skal i hverdagen være rene og kan derfor ikke bruges til andre formål. Du skal bruge tøjet allerede fra første skoledag. Se under nye elever, hvad du skal indkøbe.

 O0c9081 Redig Lowress 

Glæd dig til spændende projekter!

Der er større og mindre projekter. Temaet for et projekt kan fx være Mig og min mad, Naturen som spisekammer, Madoplevelser. Glæd dig til spændende projekter!

 

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok