• Varighed 2 år og 6 mdr. - 4 år (inkl. grundforløb 1 og 2)
  • Praktik Muligt i både ind- og udland
Gourmetslagter

Elsker du god mad, og vil du helt tær på råvarerne. Er du god til at vejlede og fortælle hvordan kødet skal tilberedes!

Som gourmetslagter (detailslagter) står du bag disken og giver kunderne den gode vejledning. Du arbejder med at forarbejde slagtede dyr, dels ved grovopskæring, men også detailopskæring - det vil sige udskæring af forskellige typer kød. Kødet tilberes fx ved ryges, saltes, steges eller tilberedes til pålægsvarer. 

Se filmen herunder og læs mere om gourmetslagter på meatyourfuture.dk


Se uddannelsesoversigter

 

STUDIEFORLØB

  • Uddannelsen starter med et grundforløb. Afhængig af om du kommer direkte fra 9./10. klasse eller har afsluttet for mere end et år siden, skal du starte på grundforløb 1 eller 2. Se  adgangskrav.

    Grundforløb 1 - fagretning
    - For dig der kommer direkte fra 9./10. klasse
    Fagretningen forløber det første halve år (20 uger) og tager udgangspunkt i det interesse-univers, du har valgt. Først derefter vælger du dig ind på en uddannelse. Bager og konditor hører under fagretningen Mad about food

    Grundforløb 2 - uddannelsen
    - For dig der har afsluttet 9./10. klasse for mere end et år siden
    Du kan begynde med grundforløbet, eller du kan begynde i praktik, hvis du har en praktikaftale med en arbejdsgiver. Uddannelsens længde er den samme, uanset om du starter på den ene eller anden måde.

    Du lærer at behandle og tilberede råvarerne korrekt, så hygiejnestandarden er i top. Du lærer om salg og service, så kunderne får den service, der passer til den bestemte salgssituation. 

    Grundforløb 2 varer 20 uger.

    Er du over 25 år, er der tre uddannelseveje, du kan gå for at komme i gang med din erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

    Uddannelsesoversigt
    Gourmetslagter oversigt

  • For at komme videre efter grundforløb 2 til hovedforløbet skal du have gennemført og bestået følgende:

    Grundfag
    - Dansk E
    - Naturfag E 

    Uddannelsesspecifikke fag og Grundforløbsprøven
    I de uddannelsesspecifikke fag får du grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer inden for gourmetslagter, og undervisningen afsluttes med en grundforløbsprøve, som er praktisk og teoretisk. 

    Certifikater
    - Almen fødevarehygiejne

  • Når du har afsluttet dit grundforløb, kan du gå videre til uddannelsens hovedforløb. Det er her, du skal vælge dit speciale.

    For at du kan starte på hovedforløbet, skal du have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed. På nogle uddannelser er der også mulighed for at komme i skolepraktik, hvis du ikke kan få en praktikplads. Hovedforløbet veksler mellem praktik i virksomheden og skoleophold.

  • Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. Du kan fx benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men som regel er den allerbedste måde at få en praktikplads på at gå ud og besøge den virksomhed, som du gerne vil i praktik hos.

    Har du en praktikplads under grundforløbet, får du løn allerede her. Hvor meget du får i løn, er afhængigt af, hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdet. Er du i skolepraktik, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

     

  • Uddannelsen har følgende trin og specialer: 

    - under udarbejdelse

    Se mere på ug.dk

     

  • Jobbet

    Som butiksslagter lærer du at forarbejde slagtede dyr, dels ved grovopskæring,men også detailopskæring - det vil sige udskæring af forskellige typer kød. Kødet ryges, saltes eller steges, eller du tilbereder det til pålægsvarer.

    Delikatesseslagteren fremstiller koge- og stegeretter, pålæg samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken.

    Specialet fisk og vildt er fokuseret på bearbejdning af fisk og vildt.

    Detailslagteren
     med speciale i slagtning arbejder ofte i mindre slagterier, hvor der slagtes og udskæres enkelte dyr ad gangen.

    For alle specialer gælder det, at du vil lære om salg og kundebetjening. Arbejdet er kundeorienteret og består bl.a. af vejledning, ekspedition og service. Derfor skal du også være god til ordrebehandling og regnskab.

    Videreuddannelse
    Når du har afsluttet din erhvervsuddannelse som detailslagter, har du mulighed for at videreuddanne dig til procesteknolog (2 år).

    Læs mere om uddannelserne på ug.dk 

     

     

Grundforløb

Uddannelsen starter med et grundforløb. Afhængig af om du kommer direkte fra 9./10. klasse eller har afsluttet for mere end et år siden, skal du starte på grundforløb 1 eller 2. Se  adgangskrav.

Grundforløb 1 - fagretning
- For dig der kommer direkte fra 9./10. klasse
Fagretningen forløber det første halve år (20 uger) og tager udgangspunkt i det interesse-univers, du har valgt. Først derefter vælger du dig ind på en uddannelse. Bager og konditor hører under fagretningen Mad about food

Grundforløb 2 - uddannelsen
- For dig der har afsluttet 9./10. klasse for mere end et år siden
Du kan begynde med grundforløbet, eller du kan begynde i praktik, hvis du har en praktikaftale med en arbejdsgiver. Uddannelsens længde er den samme, uanset om du starter på den ene eller anden måde.

Du lærer at behandle og tilberede råvarerne korrekt, så hygiejnestandarden er i top. Du lærer om salg og service, så kunderne får den service, der passer til den bestemte salgssituation. 

Grundforløb 2 varer 20 uger.

Er du over 25 år, er der tre uddannelseveje, du kan gå for at komme i gang med din erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

Uddannelsesoversigt
Gourmetslagter oversigt



Overgangskrav til hovedforløb

For at komme videre efter grundforløb 2 til hovedforløbet skal du have gennemført og bestået følgende:

Grundfag
- Dansk E
- Naturfag E 

Uddannelsesspecifikke fag og Grundforløbsprøven
I de uddannelsesspecifikke fag får du grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer inden for gourmetslagter, og undervisningen afsluttes med en grundforløbsprøve, som er praktisk og teoretisk. 

Certifikater
- Almen fødevarehygiejne



Hovedforløb

Når du har afsluttet dit grundforløb, kan du gå videre til uddannelsens hovedforløb. Det er her, du skal vælge dit speciale.

For at du kan starte på hovedforløbet, skal du have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed. På nogle uddannelser er der også mulighed for at komme i skolepraktik, hvis du ikke kan få en praktikplads. Hovedforløbet veksler mellem praktik i virksomheden og skoleophold.



Praktik

Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens vejledere og virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne med gode råd. Du kan fx benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men som regel er den allerbedste måde at få en praktikplads på at gå ud og besøge den virksomhed, som du gerne vil i praktik hos.

Har du en praktikplads under grundforløbet, får du løn allerede her. Hvor meget du får i løn, er afhængigt af, hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen vil stige løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn både i praktikken og på skoleopholdet. Er du i skolepraktik, vil du også få løn, dog på en lavere sats.

 



Specialer

Uddannelsen har følgende trin og specialer: 

- under udarbejdelse

Se mere på ug.dk

 



Fremtidsmuligheder

Jobbet

Som butiksslagter lærer du at forarbejde slagtede dyr, dels ved grovopskæring,men også detailopskæring - det vil sige udskæring af forskellige typer kød. Kødet ryges, saltes eller steges, eller du tilbereder det til pålægsvarer.

Delikatesseslagteren fremstiller koge- og stegeretter, pålæg samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken.

Specialet fisk og vildt er fokuseret på bearbejdning af fisk og vildt.

Detailslagteren
 med speciale i slagtning arbejder ofte i mindre slagterier, hvor der slagtes og udskæres enkelte dyr ad gangen.

For alle specialer gælder det, at du vil lære om salg og kundebetjening. Arbejdet er kundeorienteret og består bl.a. af vejledning, ekspedition og service. Derfor skal du også være god til ordrebehandling og regnskab.

Videreuddannelse
Når du har afsluttet din erhvervsuddannelse som detailslagter, har du mulighed for at videreuddanne dig til procesteknolog (2 år).

Læs mere om uddannelserne på ug.dk 

 

 



Historier indefra

  • John Luis Mikkelsen, 30 år

    John Luis Mikkelsen, 30 år

    Slagteren kommer først i rækken

    - Slagter er en bestemt passion for en måde at lave mad på. Jeg startede allerede med at lave mad som 16-årig, da jeg flyttede hjemmefra, og lige siden har jeg elsket det.

    - Inden for gastronomien er slagteren den, der starter det hele. Du tager et dyr ind og laver det til noget, andre - fx kokke - kan bruge. Vi er dem der kommer først i rækken i den forstand, at vi skærer ud og kan vejlede andre. Vi får en bred viden, og kan selv gøre en masse ting. Hvis du er nede i supermarkedet, kan du stille spørgsmål til, hvis der er noget galt med kødet, for du har en viden om, hvordan det skal være. Som slagter er det vigtigt at være klar over, at man har lange arbejdsdage, stor kundekontakt og meget blandede arbejdsformer.

     

     

     

  • Melad Yaldiko, 22 år

    Melad Yaldiko, 22 år

    Ønsker at åbne min egen forretning

    Se meret til Melads historie her

    - Min interesse for mad startede ved at se på, at min mor lavede mad. Det fangede mig helt vildt. Jeg har altid kunne lide kød, det fanger mig meget mere end grøntsagerne. Så jeg fandt hurtigt ud af, at det var slagter branchen, jeg skulle vælge.

    Det gode ved at være slagter er blandt andet, at jeg får lov til at snakke med en bred kundegruppe, som jeg kan få lov til at fortælle om alt mit kød.

    Det er skolen, der sørger for, at vores uddannelse er, som den skal være, og det er rigtigt rart at kunne bruge alt det, vi lærer på skolen, når vi er ude i lærepladserne. 
    I fremtiden vil jeg enten gerne blive slagtermester, åbne min egen slagterbutik eller måske læse videre til fødevareteknolog eller dyrelæge. 

  • Jacob Jensen, 16 år

    Jacob Jensen, 16 år

    Du kommer til at tale med mange mennesker

    - Som detailslagter kommer du til at lære alle de forskellige udskæringer, der er på et dyr, samt hvordan du skal tilberede det. I starten ville jeg egentlig være kok, men pga. de længere arbejdstider valgte jeg at blive slagter. Det ligger også til min familie.

    - Det bedste ved uddannelsen er alt det, du kommer til at lære og alle de mennesker, du kommer til at tale med. Som slagter er det vigtigt, at du kan tale med mange forskellige mennesker. På skolen bliver det prioriteret højt, at der skal være plads til alle, og lærerne giver os lov til selv at eksperimentere. Det er med til at skabe et rigtig godt undervisningsmiljø.
    I fremtiden håber jeg på at blive en af de bedste inden for mit område og måske komme til udlandet.

Vi bruger cookies på aarhustech.dk
På aarhustech.dk benytter vi cookies til at give dig en god oplevelse og for at kunne udarbejde statistik over brugen af vores website.
Læs vores cookie-politik.

Ok